Hur man utbildar sig för bristyrken
November 25, 2021
Intervjuträning: En Guide i Fyra Delar
November 25, 2021

CV och Personligt brev

Struktur och innehåll i ditt CV

Att skapa ett effektivt och professionellt CV är avgörande för att göra ett gott intryck på arbetsgivare. Ditt CV bör innehålla information om din utbildning, arbetslivserfarenhet, kompetenser och färdigheter samt eventuella utmärkelser och certifikat. Det är viktigt att strukturera ditt CV på ett tydligt och lättläst sätt, genom att använda underrubriker och väl valda typsnitt. Var noga med att anpassa ditt CV för varje jobbansökan, så att det verkligen speglar de kvalifikationer och erfarenheter som är relevanta för den specifika tjänsten.

Få ditt CV att sticka ut

För att ditt CV ska sticka ut bland alla andra ansökningar är det viktigt att du lägger extra tid och energi på att göra det unikt och personligt. Detta kan innebära att du använder en kreativ layout eller design, inkluderar en kort professionell sammanfattning eller att du verkligen fokuserar på att beskriva dina prestationer och hur de har bidragit till dina tidigare arbetsgivares framgång. Kom ihåg att kvaliteten på ditt CV är viktigare än kvantiteten av information – så försök att vara så koncis som möjligt utan att tumma på detaljerna.

Skriv ett engagerande personligt brev

Det personliga brevet är din chans att berätta för arbetsgivaren varför just du är den bästa kandidaten för jobbet. I stället för att enbart upprepa vad som står i ditt CV, fokusera på att beskriva hur dina erfarenheter, kompetenser och personliga egenskaper gör dig väl lämpad för rollen. Använd en personlig och engagerande ton, och se till att du anpassar brevet för varje jobbansökan, genom att inkludera specifika exempel på hur du uppfyller kraven i jobbannonsen.

Korrekturläsning och feedback

Innan du skickar iväg ditt CV och personliga brev, är det viktigt att du noga korrekturläser båda dokumenten för att undvika stavfel, grammatiska fel och andra misstag. Små misstag kan ge intrycket av bristande noggrannhet och ointresse, vilket kan skada dina chanser att bli kallad till intervju. Be gärna någon du litar på att läsa igenom dina dokument och ge feedback på innehåll, struktur och språk. Det kan hjälpa dig att få nya perspektiv och förbättra kvaliteten på dina ansökningshandlingar.

Hos oss får du extra stöd och hjälp för att komma ut i arbete eller studier.
Kontakta oss nu!
KA -nummer: 10072851 (Stockholm)
KA -nummer: 10072852 (Norrköping)

Skriv till oss!