CV och Personligt brev
November 25, 2021

Intervjuträning: En Guide i Fyra Delar

Förbered dig mentalt och fysiskt

För att bemästra konsten att intervjua krävs både mental och fysisk förberedelse. Mentalt innebär det att du måste förstå de typer av frågor som kan dyka upp under en intervju och att vara redo att svara på dem på ett övertygande och ärligt sätt. Fysisk förberedelse innebär att du tar hand om din kropp och ditt utseende inför intervjun, vilket ger dig självförtroende och en professionell framtoning.

Forskning och förståelse av företaget

Innan du går på intervju är det viktigt att du gör en grundlig undersökning av företaget du söker jobb hos. Detta inkluderar att läsa på om företagets historia, vision, värderingar, produkter eller tjänster samt dess konkurrenter. Genom att förstå företaget bättre kommer du att kunna formulera svar på intervjufrågor som visar att du är engagerad och väl insatt i företagets verksamhet.

Öva på vanliga intervjufrågor

 

Ett effektivt sätt att träna inför intervjun är att öva på vanliga intervjufrågor. Dessa frågor kan vara allt från “berätta om dig själv” till mer specifika frågor om dina erfarenheter och färdigheter. Genom att öva på dessa frågor och formulera genomtänkta och välartikulerade svar kommer du att känna dig mer säker och redo inför intervjun.

Använda kroppsspråk och kommunikationsfärdigheter

Kroppsspråk och kommunikationsfärdigheter spelar en stor roll under en intervju. En bra intervju handlar inte bara om att svara på frågor på rätt sätt, utan även om att visa självförtroende och engagemang genom ditt kroppsspråk. Några tips för att förbättra ditt kroppsspråk under intervjun inkluderar att upprätthålla ögonkontakt, att sitta och stå upprätt samt att använda gester på ett naturligt sätt. Kommunicera tydligt och med en lugn röst, och tveka inte att be om förtydligande om du inte förstår en fråga.

Hos oss får du extra stöd och hjälp för att komma ut i arbete eller studier.
Kontakta oss nu!
KA -nummer: 10072851 (Stockholm)
KA -nummer: 10072852 (Norrköping)

Skriv till oss!